Give en god bosætnings- og handelsby

Den Store Ide

Giveriet – stedet vi Giver liv sammen GIVERIET er som navnet siger et sted vi Giver (Give) til hinanden. Gennem sammenhold, samarbejde og socialt samvær giver vi hinanden mulighed for at være og udfolde os med de aktiviteter der løfter os som lokalsamfund. GIVERIET skal være et multiværested hvor især unge men også voksne kan mødes og udveksle ideer, samvær og hygge med forskellige aktiviteter. Aktiviteterne vil spænde vidt for en så bredt målgruppe i GIVERIET som muligt.

GIVERIET giver de unge et samlingssted med indhold til sjov og personlig udvikling, et sted Give har manglet flere år, hvor de unge på godt og ondt har ”hængt ud” på forskellige lokaliteter i byen. GIVERIET er også et sted hvor de unge kan komme uden de skal føle sig forpligtiget til at deltage i en masse aktiviteter.  Forslag til aktiviteter.

  1. BIO: Simpel storskærm med projektor til filhygge
  2. E-GAMING: GAMING med indkøbte Gamer Pc’er
  3. MAKERSPACE: 3D print, kreativ tøjskabelse, robotprogrammering, laser cutting for alle der vil lære at skabe med teknologi
  4. POOL & BORDTENNIS: Pool borde og tennisborde til både unge og gamle
  5. MUSIK: Isoleret lille rum til musik med evt. øve tider

GIVERIET er også stedet hvor der skal være plads til de mere ”skæve” ting som f. eks rollespil, brætspilscafe, ungdomsråd m.m

Vi har lokalt i Give flere kyndige personer til oplæring i Makerspace teknologierne, så denne del af GIVERIET kan få forankring hos brugerne, der gennem teknologi kan lave samskabelse og kreative ideer. Der er i Give en god tradition for unge musikere, men de mangler i dag et sted, hvilket GIVERIET vil give dem. Et forslag fra de unge er at GIVERIET ikke kun bruges om eftermiddagen og aftenen af de unge, men også om formiddagen, hvor de ældre f. eks kan spille pool eller være kreative i nogle af de andre rum såsom Makerspace.

Der er stillet forslag om at Stationsbygningen tages i brug til dette projekt med fremtidsperspektiv. Der er 250m2 i underetagen, der kan deles ind i egnede rum og den øvre etage er klar med toiletter og madfaciliteter, således disse ”kun” skal opgraderes, og så lægger den centralt i forhold til offentlig transport som mange unge er afhængige af, og det vil også være nemt for unge fra omkringliggende byer at komme dertil

Det er de unges forslag til aktiviteter, og de unge har allerede meldt ud de gerne vil deltage i renovering af GIVERIET da de gerne vil, som de selv formulerede det, have ejerskab for vores sted, for så vil vi passe meget bedre på tingene GIVERIET vil gennem fælles hjælp blive et godt sted at være og bidrage til at Give by bliver mere attraktiv at bosætte sig i for børnefamilier, samt fastholde unge og tiltrække unge ude fra.

Hvordan

GIVERIET i stationsbygningen skal gennem et investeringsselskab (ejet af borgerne) opkøbe Stationsbygningen og få det renoveret, således det kan bruges til formålet af at være et multiværested for især unge men også ældre.

Det almennyttige investeringsselskab vil med midlerne fra Den Gode Idé få mange Give borgere til at skyde penge i selskabet således det efter projektet med GIVERIET kan investere i flere faldefærdige bygninger i midtbyen. Selskabet vil med sine investeringer bidrage til en flottere og mere indbydende by for nye tilflyttere og etablerede borgere i Give. En by med medejerskab vil være en by med liv, vi vil gerne gå forrest og vise at en by af Gives størrelse også kan stå sammen, vores forslag vil ikke blot være til gavn for Give men på sigt også en kæmpe aktiv for hele kommunen.

Del på Facebook